- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Kryddstark köttfärslimpa som passar utmärkt till fest eftersom den kan göras i ordning i förväg. 1-2dagar i kylen och längre i frysen.
Väldigt smal 112kcal per/port (liten port).
Instruktioner
- Kör löken, ingefäran, chilifrukterna, yoghurten, vitlöken och korianderbladen i en mixer tills det blir till en smet. Häll över röran i en liten skål.
- Lägg färsen i en mellanstor bunke och rör i kryddsmeten samt resten av ingredienserna, utom pressad citron.
- Blanda färsen och ingredienserna grundligt, i ett par minuter, så att örterna och kryddorna är jämnt fördelade.
- Fukta händerna och forma färsen till en rund eller avlång limpa. Se till att ytan är jämn utan sprickor.
- Lägg köttfärslimpan i mitten på en bit aluminiumfolie som är stor nog att täcka översidan av limpan lite löst, så att det är luft mellan folien och limpan. Låt den stå i 20-30 minuter och sätt på ugnen på 225 grader.
- Lägg den inslagna limpan på en bakplåt och ställ in den i ugnen i 20 minuter. Vik sedan undan folien så atto vansidan på köttfärsen får färg.
Låt sen stå inne i ugnen ytterligare 5-7 min, tills köttfärslimpan är vackert brun.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här ska nu lagas till låter super gott..tycker om starkmat. Ha de gött