En sushi-variant med kyckling. Tycker du inte om nori-blad kan du vända rullen i lite hackade örter i stället.
Instruktioner
- Blanda samman kryddorna och salt.
Vänd kycklingfiléerna i blandningen. (Jag använde hela mängden till en filé - det blev supergott). Stek i smör i 10 - 12 minuter.
- Lägg nori-bladen på plastfolie. Bredut ljummet ris på bladen. Lägg på gurkan skuren i tunna stavar, gräslök, sparris och strimlor av den kryddstekta kycklingfilén.
- Rulla och pressa ihop rullen med plastfolie och låt den vila en stund. Ta bort folien och skär i 1,5 cm tjocka skivor.
- Servera på en bädd av ruccolablad, ev med lite vinägrett.
- (Jag serverade det här som förrätt - naturligtvis i anpassad mängd. Till och med min 2-åriga dotter åt med god aptit)
Publicerat den
22 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar