Yoghurt och mjölk gör den här blomkålssoppan mustig, mjuk och krämig, en perfekt måltid för kalla dagar.
Instruktioner
- Hetta upp margarinet i en stor kastrull på hög värme. Fräs lök och selleri cirka fem minuter tills löken mjuknar. Tillsätt blomkålsbuketterna och buljongen. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sakta sjuda cirka 30 minuter tills blomkålen är färdigkokt.
- Ta av soppan från värmen och låt svalna lätt. Mixa soppan tills den är jämn och slät i konsistensen. Använd en stavmixer eller häll över soppan i en mixer eller matberedare.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen och rör ner ost, yoghurt och mjölk. Värm upp på svag värme under omrörning cirka fem minuter tills osten har smält och soppan är genomvarm. Portionera upp i varma tallrikar och servera med fullkornsbröd.
Publicerat den
22 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar