Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig blomkålssoppa med yoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Yoghurt och mjölk gör den här blomkålssoppan mustig, mjuk och krämig, en perfekt måltid för kalla dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp margarinet i en stor kastrull på hög värme. Fräs lök och selleri cirka fem minuter tills löken mjuknar. Tillsätt blomkålsbuketterna och buljongen. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sakta sjuda cirka 30 minuter tills blomkålen är färdigkokt.
  2. Ta av soppan från värmen och låt svalna lätt. Mixa soppan tills den är jämn och slät i konsistensen. Använd en stavmixer eller häll över soppan i en mixer eller matberedare.
  3. Häll tillbaka soppan i kastrullen och rör ner ost, yoghurt och mjölk. Värm upp på svag värme under omrörning cirka fem minuter tills osten har smält och soppan är genomvarm. Portionera upp i varma tallrikar och servera med fullkornsbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.