Det här är en klassisk New York cheesecake med digestivebotten med len och krämig färskostfyllning av sojafärskost. Blåbären gör den både godare och vackrare.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smula sönder eller mixa kexen och blanda eller mixa ihop dem med margarinet. Pressa ner smulorna i en springform 22-24 cm i diameter. Förgrädda bottnen i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
- Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
- Rör ihop sojafärskost, florsocker, citronsaft och eventuellt citronskal. Blanda ner yoghurt, mjöl och maizena och vispa fyllningen luftig.
- När formen med bottnen kallnat smörjs kanterna med matfett och blåbären breds ut ovanpå den förgräddade bottnen.
Häll på fyllningen och grädda i nedre delen av ugnen i 50-70 minuter.
- Låt kakan svalna och låt den sedan stå i kylen i minst ett par timmar, helst över natten innan den skärs upp.
Publicerat den
5 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar