- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ett annat alternativ istället för ugnsbakad falukorv.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skiva falukorven och stek den i lite olja så den får fin färg på båda sidor.
- Dela svampen . Skala löken och skiva den tunt.
Dela tomaterna på mitten.
- Hetta upp lite olja i stekpannan igen och fräs svampen och grönsakerna lite lätt. Blanda ner tomatpurén och rör om .Krydda med salt och peppar.
- Blanda ihop senapen med creme fraichen och osten. Salta och peppra lite.
- Fördela grönsaksblandningen i botten på en form och lägg korven överst. Bred på ostblandningen.
Baka den i ugnen i cirka 30 minuter.
- Man kan förbereda gratängen innan den ställs i ugnen om man vill.
Publicerat den
27 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott. Jag hade ingen svamp eller tomater hemma så jag tog wokgrönsaker från frysen. Funkar jättebra. Det här gör vi fler gånger.
Gott! Kommer att göras fler gånger! Vi fräste grönsakerna först eftersom de skulle i formen först så blev det enklare! Kan tänkas ha grönsaksblandningen som tomatsås på pizza! Mycket god smak!
Ett bra tips! Tack för det, kommer nog att göras fler ggr!
God!
Har precis käkat klart. Supergott. Jag bytte ut svampen. Hade paprika istället. Detta blir något som görs fler gånger! Härlig smakkombination.
Mycket gott! Fast jag kan inte "följa recept" så jag tvixade till det lite. Grön paprika, rårivna morötter, burkchampinjoner och vanliga tomater. Dessutom stekte jag inte korven före utan den fick åka med som den var.. Men helt klart en favvis som kommer att dyka upp på vårat middagsbord igen. kan verkligen rekomndera att ha i paprikan... Det var supersott!