Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig gratäng med falukorv

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett annat alternativ istället för ugnsbakad falukorv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skiva falukorven och stek den i lite olja så den får fin färg på båda sidor.
  2. Dela svampen . Skala löken och skiva den tunt. Dela tomaterna på mitten.
  3. Hetta upp lite olja i stekpannan igen och fräs svampen och grönsakerna lite lätt. Blanda ner tomatpurén och rör om .Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda ihop senapen med creme fraichen och osten. Salta och peppra lite.
  5. Fördela grönsaksblandningen i botten på en form och lägg korven överst. Bred på ostblandningen. Baka den i ugnen i cirka 30 minuter.
  6. Man kan förbereda gratängen innan den ställs i ugnen om man vill.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • frithioff 26 januari 2009

    Gott. Jag hade ingen svamp eller tomater hemma så jag tog wokgrönsaker från frysen. Funkar jättebra. Det här gör vi fler gånger.

  • majolo 17 september 2010

    Gott! Kommer att göras fler gånger! Vi fräste grönsakerna först eftersom de skulle i formen först så blev det enklare! Kan tänkas ha grönsaksblandningen som tomatsås på pizza! Mycket god smak!

  • Ebbe86 24 september 2010

    Ett bra tips! Tack för det, kommer nog att göras fler ggr!

  • christincarlsson 9 oktober 2010

    God!

  • Turez 1 december 2010

    Har precis käkat klart. Supergott. Jag bytte ut svampen. Hade paprika istället. Detta blir något som görs fler gånger! Härlig smakkombination.

  • fiddili 15 december 2010

    Mycket gott! Fast jag kan inte "följa recept" så jag tvixade till det lite. Grön paprika, rårivna morötter, burkchampinjoner och vanliga tomater. Dessutom stekte jag inte korven före utan den fick åka med som den var.. Men helt klart en favvis som kommer att dyka upp på vårat middagsbord igen. kan verkligen rekomndera att ha i paprikan... Det var supersott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.