Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig pastasallad med knaperstekt bacon

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En lättlagad favorit :) Det som står inom parentes är inget måste, utan enbart de egna smakerna får avgöra. Vill man ha en mindre krämig pastasallad kan man skippa crème fraichen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enl anvisning på förpackningen, skölj i kallt vatten.
  2. Klipp baconen i bitar, ca 2 cm. Stek knaprigt. Torka bort fett Tips! Ta en tallrik, lägg papper på, sen lägger du baconen på pappret, sen lägger du papper över baconen oxå och låt pappret suga åt sig fettet.
  3. Blanda ljummet vatten, majonnäs, pressad vitlök, crème fraiche, salt och peppar, rör om noga.
  4. Skär salladen, skiva gurka ,sockerärtor och dela tomaterna (om så önskas, eller låt dem vara hela.) Häll pastan, salladen, fetaosten och baconet i en större salladsskål, häll i blandningen med vatten, majonnäs, crème fraiche och vitlök, blanda noga, så att hela salladen blir krämig!

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • bjuranna 3 juli 2012

    Fantastiskt gott!!

  • antnasby 6 juli 2012

    Passat perfekt till allt grillat. Lax kyckling eller en god köttbit.

  • bettanben 9 juli 2012

    Mmmmmm vilken kanongod sallad. Räcker till många hungriga magar.

  • ke1960 29 juli 2012

    Kanonsallad! Gjorde den åt kompisgäng på en travdag

  • wiklund73 23 december 2012

    Mycket god sallad. Kommer att göras fler gånger.

  • adrian85 7 mars 2013

    Gott! Bytte dock ut baconet mot kassler. "Vitlökssmeten" får två tummar upp! Att det är enkelt och lätt att göra är ju med alltid uppskattat :)

  • sumo58 27 juni 2013

    En mycket uppskattad pastasallad som jag bjöd mina barn med familjer på.Alla åt med god aptit.

  • Fladie 10 augusti 2013

    Jag tyckte att salladen var god men inte super men några tyckte att den var det godaste på buffén. Lite mera vitlök och bacon så att det blev mer smak hade gjort susen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.