- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En lättlagad favorit :)
Det som står inom parentes är inget måste, utan enbart de egna smakerna får avgöra. Vill man ha en mindre krämig pastasallad kan man skippa crème fraichen!
Instruktioner
- Koka pastan enl anvisning på förpackningen, skölj i kallt vatten.
- Klipp baconen i bitar, ca 2 cm. Stek knaprigt. Torka bort fett
Tips! Ta en tallrik, lägg papper på, sen lägger du baconen på pappret, sen lägger du papper över baconen oxå och låt pappret suga åt sig fettet.
- Blanda ljummet vatten, majonnäs, pressad vitlök, crème fraiche, salt och peppar, rör om noga.
- Skär salladen, skiva gurka ,sockerärtor och dela tomaterna (om så önskas, eller låt dem vara hela.)
Häll pastan, salladen, fetaosten och baconet i en större salladsskål, häll i blandningen med vatten, majonnäs, crème fraiche och vitlök, blanda noga, så att hela salladen blir krämig!
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt gott!!
Passat perfekt till allt grillat. Lax kyckling eller en god köttbit.
Mmmmmm vilken kanongod sallad. Räcker till många hungriga magar.
Kanonsallad! Gjorde den åt kompisgäng på en travdag
Mycket god sallad. Kommer att göras fler gånger.
Gott! Bytte dock ut baconet mot kassler. "Vitlökssmeten" får två tummar upp! Att det är enkelt och lätt att göra är ju med alltid uppskattat :)
En mycket uppskattad pastasallad som jag bjöd mina barn med familjer på.Alla åt med god aptit.
Jag tyckte att salladen var god men inte super men några tyckte att den var det godaste på buffén. Lite mera vitlök och bacon så att det blev mer smak hade gjort susen.