Salladen går utmärkt att blanda ihop dagen före. Fetaost, bacon och grillad kyckling ger härlig smak tillsammans med hemlagad pesto.
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med crème fraiche och gräddfil.
- Pesto:
Skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan.
- Bena ur och skär kycklingen i bitar. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
- Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika, fetaost.
Smaka av med salt och peppar.
Garnera med salladskott och oregano.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god. Hade den som ensamrätt med sallad och bröd till 12 personer och det blev inte mycket kvar.
Den här var riktigt god. Kommer göra den fler gånger!
Jättegod att äta som lunch i sommarvärmen! Detta kommer vi att göra fler gånger!!
Jättegod!! Det här kommer vi att äta fler gånger!
Denna sallad var en höjdare! Både barn och vuxna gillade den.
Grymt god och lätt att göra. MUMS!
måste jag göra till sommaren... pastasallad passar utmärkt då !
Gjorde denna igår och den var jättegod! Lätt och snabba att göra och en njutning för gommen!!!! Tack för detta recept!!!
Jättegod!! Men till 25 personer skulle detta recept inte räcka länge... Dubbel sats om ni är fler än 15 pers!
jättegod sallad som alla tyckte om
Detta lär inte räcka till 25 pers! Hur många är receptet till för egentligen?
Jag letade på receptet och läste hur många det är beräknat för. Och det står 25 portioner. Jag kan också tycka att den inte räcker till så många.
Det är25 buffe portioner inte som ensamrätt, då räcker det till 4-6 personer.
Fantastisk god sallad. Utmärkt som lunch eller buffe. Uppskattades av mina gäster. Kommer att göra detta flera gånger. Tack för för receptet!!
Jättegod pasta sallad. Dock tog jag i lite grillkrydda o sweet chilis. Ville ha lite mer sting i salladen. Annars kanon. Kan rekomenderas. Räcker dock inte till 25pers utan till 12pers. Kram mia
Jättegod pastasallad som dock var allra godast dagen efter. Jag tog bort köttet då jag inte äter detta och lade till soltorkade tomater istället. Jag hade även bråttom så jag använde färdig pesto, inte lika gott men jag sparade lite tid.
Jätte, jättegod sallad som jag ser fram emot att äta till lunch imorgon också :)
jättegod!!!Gjorde den dagen före, och jag tror jag skulle låtit den stå lite framme så cremefreaishen ikke klibbade ihop pastan sånn, men smaken var fantastisk och de som åt den tyckte det samma!!
Denna pastasallad har jag gjort många gånger och kommer att göra den många gånger till..Passar så bra som picknickmat.
Jättegod pastasallad, alla gillade den. Ska absolut göra den flera gånger.
Jättegod!! Blev bjuden på den och jag tänker defintivt göra den själv!! Fick hemgjord foccacia till. 5 poäng
Jätte god pastasallad gjorde den precis som det stod i receptet men det skulle inte skada med mer kyckling ska ha det till nästa gång. Hade den till kalaset i helgen och fick mycket beröm. Tack :)
Denna var väldigt god. Gjorde den på torsdagen för att ätas på lördag lunch, perfekt mat att förbereda. Det blev 10 jätteportioner.
kanongod pastasallad! Kommer göras fler gånger!
Det här inte bara gott, det är en helt fantastisk rätt att bjuda på en svensk sommardag. Vem som sen komponerade rätten i fråga är en annan sak. Riktigt gott är det oavsett!
Kan man utesluta peston? En gäst tål inte nötter.
Det kan du säkert göra, men salladen kommer ju att få en helt annan karaktär då. Men prova :)
Det här är en jättegod pastarätt. Flera ville ha receptet. Väldigt gott!
Supergott blev det... tack så mkt
Kan man byta ut pinjenötterna till solroskärnor?
Ska pastan vara helt kall innan du blandar den med créme fraiche och gräddfil?
Jag gjorde denna pastasallad på min sons student för 3 år sedan. Den blev mycket uppskattad. Har även gjort den som ensamrätt. Här även använt köpt pesto och det funkar också bra.
Det går säkert alldeles utmärkt att byta ut pinjenötterna till solroskärnor. Pastan ska vara kall innan du blandar i den. Lycka till :)
Byter man ut pinjenötterna mot solroskärnor mister man ju den goda pestosmaken. Då är det ju bättre att köpa färdig pesto...
Någon som har koll på hur mycket pesto det ska vara i om man köper färdig? :)
Receptet kommer från en Allt om mat- tidning för många år sen, det hör till en hel buffé, därför det står 25 personer. Har gjort den många gånger, en gammal favorit, kanongott! Jag har gjort den på färdig pesto vissa gånger men har smakat mig fram till hur mycket som behövs.
Jag "testa" denna när sonen fyllde år - Den blev klart godkännd ;-) av alla. Tänkte ha den på vårt bröllop (15sept). Efter som detta var en riktig hit - undrar jag om du har fler tips för att komplettera buffén. Självklart vill man även kunna förbereda detta i god tid. Tack på förhand
Det här var sååå gott!!! Peston är något av det godaste vi ätit! Love it!!!! :)
Fantastiskt. Underbart god.
Hej! Jag tänkte göra denna pastasallad till ett födelsedagsfirande på lördag, jag kommer endast ha pastasallad, ingen bacon eller kyckling. Endast som tillbehör till grillat kött. Hur stor sats kan jag tänkas behöva göra för 20 pers? Mvh Cecilia