Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig pastasallad med kyckling och fetaost

(40 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Salladen går utmärkt att blanda ihop dagen före. Fetaost, bacon och grillad kyckling ger härlig smak tillsammans med hemlagad pesto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med crème fraiche och gräddfil.
  2. Pesto: Skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan.
  3. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
  4. Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika, fetaost. Smaka av med salt och peppar. Garnera med salladskott och oregano.

Liknande recept

Kommentarer (40)

  • cjanstad 12 juni 2008

    Mycket god. Hade den som ensamrätt med sallad och bröd till 12 personer och det blev inte mycket kvar.

  • simbus 25 juli 2008

    Den här var riktigt god. Kommer göra den fler gånger!

  • stinchene 1 augusti 2008

    Jättegod att äta som lunch i sommarvärmen! Detta kommer vi att göra fler gånger!!

  • kali8 13 september 2008

    Jättegod!! Det här kommer vi att äta fler gånger!

  • grynet1 4 oktober 2008

    Denna sallad var en höjdare! Både barn och vuxna gillade den.

  • amandahot 3 december 2008

    Grymt god och lätt att göra. MUMS!

  • EowynUndomiel 24 januari 2009

    måste jag göra till sommaren... pastasallad passar utmärkt då !

  • vonne 8 mars 2009

    Gjorde denna igår och den var jättegod! Lätt och snabba att göra och en njutning för gommen!!!! Tack för detta recept!!!

  • gefletjej 14 maj 2009

    Jättegod!! Men till 25 personer skulle detta recept inte räcka länge... Dubbel sats om ni är fler än 15 pers!

  • cutekamie 18 maj 2009

    jättegod sallad som alla tyckte om

  • hotmuffins 19 maj 2009

    Detta lär inte räcka till 25 pers! Hur många är receptet till för egentligen?

  • sajoh69 20 maj 2009

    Jag letade på receptet och läste hur många det är beräknat för. Och det står 25 portioner. Jag kan också tycka att den inte räcker till så många.

  • irent 1 juni 2009

    Det är25 buffe portioner inte som ensamrätt, då räcker det till 4-6 personer.

  • selias 5 februari 2010

    Fantastisk god sallad. Utmärkt som lunch eller buffe. Uppskattades av mina gäster. Kommer att göra detta flera gånger. Tack för för receptet!!

  • Miaria 17 juli 2010

    Jättegod pasta sallad. Dock tog jag i lite grillkrydda o sweet chilis. Ville ha lite mer sting i salladen. Annars kanon. Kan rekomenderas. Räcker dock inte till 25pers utan till 12pers. Kram mia

  • TessaA 19 juli 2010

    Jättegod pastasallad som dock var allra godast dagen efter. Jag tog bort köttet då jag inte äter detta och lade till soltorkade tomater istället. Jag hade även bråttom så jag använde färdig pesto, inte lika gott men jag sparade lite tid.

  • Cello79 25 oktober 2010

    Jätte, jättegod sallad som jag ser fram emot att äta till lunch imorgon också :)

  • adero 30 november 2010

    jättegod!!!Gjorde den dagen före, och jag tror jag skulle låtit den stå lite framme så cremefreaishen ikke klibbade ihop pastan sånn, men smaken var fantastisk och de som åt den tyckte det samma!!

  • lunko 21 januari 2011

    Denna pastasallad har jag gjort många gånger och kommer att göra den många gånger till..Passar så bra som picknickmat.

  • bigganst 23 februari 2011

    Jättegod pastasallad, alla gillade den. Ska absolut göra den flera gånger.

  • Starborg 4 mars 2011

    Jättegod!! Blev bjuden på den och jag tänker defintivt göra den själv!! Fick hemgjord foccacia till. 5 poäng

  • Pumski 21 mars 2011

    Jätte god pastasallad gjorde den precis som det stod i receptet men det skulle inte skada med mer kyckling ska ha det till nästa gång. Hade den till kalaset i helgen och fick mycket beröm. Tack :)

  • Bumbis 18 maj 2011

    Denna var väldigt god. Gjorde den på torsdagen för att ätas på lördag lunch, perfekt mat att förbereda. Det blev 10 jätteportioner.

  • sandraback 25 juni 2011

    kanongod pastasallad! Kommer göras fler gånger!

  • islgu 8 juli 2011

    Det här inte bara gott, det är en helt fantastisk rätt att bjuda på en svensk sommardag. Vem som sen komponerade rätten i fråga är en annan sak. Riktigt gott är det oavsett!

  • Cutiepie 24 juli 2011

    Kan man utesluta peston? En gäst tål inte nötter.

  • sajoh69 24 juli 2011

    Det kan du säkert göra, men salladen kommer ju att få en helt annan karaktär då. Men prova :)

  • bigganst 22 december 2011

    Det här är en jättegod pastarätt. Flera ville ha receptet. Väldigt gott!

  • knutsson 10 januari 2012

    Supergott blev det... tack så mkt

  • carinaahlstrom 5 juli 2012

    Kan man byta ut pinjenötterna till solroskärnor?

  • dava 5 juli 2012

    Ska pastan vara helt kall innan du blandar den med créme fraiche och gräddfil?

  • Alltid48 5 juli 2012

    Jag gjorde denna pastasallad på min sons student för 3 år sedan. Den blev mycket uppskattad. Har även gjort den som ensamrätt. Här även använt köpt pesto och det funkar också bra.

  • sajoh69 5 juli 2012

    Det går säkert alldeles utmärkt att byta ut pinjenötterna till solroskärnor. Pastan ska vara kall innan du blandar i den. Lycka till :)

  • maddehja 7 juli 2012

    Byter man ut pinjenötterna mot solroskärnor mister man ju den goda pestosmaken. Då är det ju bättre att köpa färdig pesto...

  • petruuus 12 juli 2012

    Någon som har koll på hur mycket pesto det ska vara i om man köper färdig? :)

  • Foan 13 juli 2012

    Receptet kommer från en Allt om mat- tidning för många år sen, det hör till en hel buffé, därför det står 25 personer. Har gjort den många gånger, en gammal favorit, kanongott! Jag har gjort den på färdig pesto vissa gånger men har smakat mig fram till hur mycket som behövs.

  • missne 24 augusti 2012

    Jag "testa" denna när sonen fyllde år - Den blev klart godkännd ;-) av alla. Tänkte ha den på vårt bröllop (15sept). Efter som detta var en riktig hit - undrar jag om du har fler tips för att komplettera buffén. Självklart vill man även kunna förbereda detta i god tid. Tack på förhand

  • sedow75 28 september 2012

    Det här var sååå gott!!! Peston är något av det godaste vi ätit! Love it!!!! :)

  • Annut 11 juni 2013

    Fantastiskt. Underbart god.

  • c1cc1 2 juli 2013

    Hej! Jag tänkte göra denna pastasallad till ett födelsedagsfirande på lördag, jag kommer endast ha pastasallad, ingen bacon eller kyckling. Endast som tillbehör till grillat kött. Hur stor sats kan jag tänkas behöva göra för 20 pers? Mvh Cecilia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.