Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig soppa för svampälskare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyckligtvis kan alla lugnt ta en extra portion av den här soppan och njuta av den härliga svampsmaken. Trots den krämiga konsistensen är soppan nämligen mycket kalorisnål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Täck den torkade svampen med 1 ½ dl hett vatten och låt den mjukna 1 tim. Låt svampen rinna av och spara vattnet.
  2. Borsta av champinjonerna, ansa dem och skär i tunna skivor. Lägg ca 100 g champinjoner åt sidan. Skala och hacka schalottenlöken. Hetta upp 10 g smör i en kastrull och fräs schalottenlöken tills den mjuknar.
  3. Blanda ner champinjoner och karljohansvamp i kastrullen och fräs under omrörning. Häll på vattnet från svampen och svampbuljongen. Tillsätt peppar och lagerblad. Låt soppan sjuda på svag värme, ca 15 min.
  4. Ta bort lagerbladet och mixa soppan med en handmixer. Smaka av med salt och färskpressad citron. Blanda crème fraiche och majsena och rör ner blandningen i soppan. Sjud upp. Ta av örtbladen från kvistarna och hacka dem fint.
  5. Stek resten av champinjonerna i resten av smöret på medelvärme och smaka av med salt. Häll upp soppan i 4 tallrikar och portionera upp den stekta svampen ovanpå.
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.