Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig tårta med tonfisk, räkor och lax

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Lax, räkor och svart kaviar gör denna fyravåningsskapelse extra festlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort kanterna på tre landgångsskivor och lägg dem bredvid varandra. Lägg en rund mattallrik över och skär rent så att bröden bildar en rund botten. Lägg upp den runda bottnen på ett serveringsfat.
  2. Fyllning 1: Öppna tonfiskburken och låt oljan rinna av. Mosa tonfisken i en bunke och rör ner majonnäs, kaviar och citronsaft. Smaka av med svartpeppar. Bred ut hälften av fyllningen över första brödlagret.
  3. Fyllning 2: Skala äggen och finhacka dem. Dela räkorna i mindre bitar. Rör samman créme fraiche med majonnäs och tillsätt äggen, räkorna och den hackade gräslöken.
  4. Skär ut tre landgångsbröd och lägg dem, på andra ledden, över fyllning 1. Bred ut fyllning 2. Lägg ut brödlager nummer tre och bred ut resten av fyllning 1.
  5. Täck med ett fjärde lager landgångsbröd. Bred ut majonnäs över brödlagret och runt om sidorna på tårtan. Garnera kanten med hackad dill och tryck fast citron- och gurkskivor.
  6. Skiva äggen och lägg dem i en krans på tårtan. Gör små rosor av laxen och sätt dem i äggkransen. Garnera med dillkvistar och citronskivor och klicka lite svart kaviar över äggkransen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.