Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kubbe från Damaskus

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Rätten kan med fördel förbakas i ugnen i ca 5 minuter och förvaras i frysen och användas senare, eller användas som en annan rätt med namn Kubbe Labanieh, dvs. Kubbe med yoghurt blandning,

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen: Börja med degen genom att blanda samtliga ingredienser,och kör degen i köttkvarn två gånger, smaka av med lite salt och kryddor om det behövs. Degen skall vara formbar. Ta ut ca 30g och forma till en bulle. Ställ åt sidan under våt handduk.
  2. Fyllning: Blanda alla ingredienser förutom löken. Stek löken mjuk utan att den får färg i lite olivolja och ta upp. Stek nötter i samma olja, ta upp och ställ åt sidan. Stek färsen färdig häll i kryddorna, blanda i löken och nötterna. Låt fyllningen kallna. Forma degen (bulle) till liknande amerikansk boll och fyll i med ca ½ msk färsblandning. Förslut degen och forma till ovan nämnd form. Stek kubbe gyllenbruna i matolja. Serveras i hop med blandning av yoghurt och riven, skalad gurka och sallad.
  3. Vid pennan Saleh Sakhnini Damaskus

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.