Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kulitj - Rysk kaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En god kaka som man vill äta året runt. En riktig festkaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader, rör ut jästen med lite av mjölken. Häll i resten av mjölken. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa gulorna i en annan skål med socker och salt.
  2. Rör ner gulorna i degvätskan tillsammans med smält smör och 5 dl av mjölet till en lös deg. Vänd ner de hårdvispade äggvitorna och låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  3. Arbeta degen lätt och låt den jäsa ytterligare 25 minuter. Blanda resten av mjölet med vaniljsocker, russin och mandel. Arbeta in blandningen i den lösa degen.
  4. Häll degen i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Jäs degen en sista gång i 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Grädda kakan på nedre falsen i ugnen i ca 35 minuter. Lägg på folie om kakan ser ut att bli för brun. Ta kakan ur formen och låt den svalna.
  6. Vispa äggvita och socker till en hård maräng. Droppa ner färskpressad citron. Bred ur glasyren över den kalla kakan. Garnera med färgglatt strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.