Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kummel eller torsk i saffranssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enkel och snabblagad fisk i smakrik saffranssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnsform.
  2. Koka ihop matlagningsgrädde, saffra, hummerfond, salt och peppar. Smaka av. Det ska vara ganska salt eftersom fisken kräver en del.
  3. Slå såsen över fisken och sätt in i ugnen. Gratinera i ca 20 minuter och stäng sedan av ugnen men låt fisken stå kvar ca 10-15 minuter. Tiden varierar lite beroende på fiskens tjocklek och om den var halvtinad eller färs.
  4. Servera med kokt potatis (gärna pressad) eller ris och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.