Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kuvertbröd med ost och oregano

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Läckra och vackra portionsbröd med ost och oregano på toppen. Perfekt att servera till en soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten och filmjölk. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, oregano, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Rulla bollar av degen och lägg dem i aluminiumformar. Skär ett kryss i dem och strö på riven ost och oregano. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 230 grader.
  4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12-14 minuter. Låt dem svalna i formarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.