Både läcker och mättande är denna oemotståndliga smörgås som står på bordet inom 20 minuter. Idealisk när du får oväntade gäster.
Instruktioner
- Värm ugnen till 275 grader. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp 1 msk olivolja i en gryta och låt löken svettas glansig i oljan. Tina och krama ur spenaten. Lägg den i grytan, lägg på lock och låt småputtra ca 10 minuter.
- Dela under tiden brödkakan i fjärdedelar (ej pitabröden). Dela den sedan horisontellt så att det blir 8 tunna skivor. Lägg brödet på en plåt, pensla brödskivorna med olivolja. Strö över rikligt med sesamfrön, rosta brödet på översta falsen i ugnen 3-4 minuter. Stäng av ugnen men låt brödet stå kvar i ugnen.
- Låt keson rinna av i en nätsil och blanda ner den i spenaten, smaka av med salt och peppar. Fördela spenaten på brödet. Arrangera sedan laxen ovanpå spenaten och servera genast.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar