Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kvittengelé

 
Skriv ut

Kvitten är en något äppelliknande frukt som finns i gamla trädgårdar och ofta även i parkanläggningar (be om tillstånd innan du plockar frukterna). I Sydeuropa växer den vild. Frukten bör skördas 'frostnupen', eller läggas en stund i frysen innan man gör en god gelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj frukterna. Ta bort skaften. Dela frukterna i bitar, låt kärnhusen vara kvar. Koka upp vattnet i en gryta. Tillsätt fruktbitarna och sjud i 15 minuter. Häll upp massan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter. Mät saften och koka den i fem minuter. Tillsätt sockret. Rör om och koka tills det löst sig. Gör geléprov.
  2. Ta grytan från värmen och låt gelén svalna något innan den skummas. Häll upp i varma, väl rengjorda geléglas. Förslut med lock, eller paraffinera och bind över med plastfolie eller smörpapper. Förvara gelén svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.