Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kvittenmarmelad med citron

(2 kommentarer)  
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Till detta recept ska det vara äkta kvitten (Cydonia oblonga) inte rosenkvitten. Äkta kvitten kan vara lite svårare att hitta men tittar man i butiker med utländsk mat kan man ha tur att hitta kvittenfrukter på hösten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala frukterna och ta bort kärnhuset. Skär frukterna i mindre bitar och lägg i en kastrull. Ha på citronsaften och koka på svag värme under lock tills frukten är halvmjuk, rör med jämna mellanrum och börjar det se torrt ut späd med lite vatten.
  2. Tillsätt sockret och koka 10-15 minuter tills frukten är helt mjuk. Vill du ha mindre bitar, mosa med en slev eller en potatisstöt.
  3. Blanda ner 1 tsk Atamon och häll marmeladen på rena burkar och förslut.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Ingevara 29 januari 2013

    Det här är helt oätligt. Kvitten behöver koka minst en timme till, gärna mer. färgen ska ha blivit ganska kraftigt röd innan det är färdigt. Då blir det gott.

  • diadiana0 14 oktober 2014

    Använd äkta kvitten (Cydonia obloga) Utsökt!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.