Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i ugn med sambal oelek.

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Vispa ihop crème fraiche, vispgrädde, sambal oelek, soja samt vitlök. Låt detta koka upp. När såsen kokat upp häll den över kycklingfiléerna och ställ in ugnsformen i 225 grader varm ugn ca 25-30 min.
  2. Servera rätten med ris och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • doris 24 maj 2010

    Tack för ett bra recept. Låttlagat och jättegott. Serverades hos oss med klyftpotatis. Riktigt lyckat.

  • jimboz 13 juni 2010

    Glömde lägga en kommentar på denna super enkla maträtt...Jag har nog en annorlunda tesked än dom flesta men 1-2 matskedar Sambal är helt okey tycker jag..

  • Nallepuh13 13 juni 2010

    Hej jimboz.! Har lagat den här rätten många gånger. Det ska vara max ½ tsk sambal oelek för att de rätta smakerna ska komma fram. Sambal oelek är en väldigt stark krydda och den ska verkligen inte ta över alla smaker vilket jag är säker på att den gör om man tar så mycket sambal oelek som du rekommenderar. Kul ändå att du ville prova mitt recept.

  • Be-Ge 8 oktober 2010

    Ett tips är att inte bryna kycklingfiléerna utan lägga dom direkt i en form och man behöver inte heller koka såsen utan bara röra ihop den och hälla på såsen i formen. Det tar visserligen lite längre tid och måste ju planeras i förväg för kycklingfiléerna behöver inte tinas före. Låt sedan allt vara i ugnen 1-1½ tim sen färdigt att äta.

  • fialotta88 8 oktober 2010

    Det här receptet har visst florerat över hela landet i olika varianter och det kanske är svårt att veta "vems" recept det var från början. På mitt jobb har det kallas "Guns panna" och hade från början fläskkarré/el kotletter som bas. Vi började med det för cirka fem år sedan om jag inte minns fel. I det receptet doserat sambalen i teskedar och det blir godast om den hettan inte tar över i just det här receptet. Såsen blandas, hälls över kalla ostekta kotletter och in i ugnen 175 grader drygt 1 timme. Mört och saftigt och bara sååååååååå gott och enkelt! Pressad potatis och sallad till och man är hemma!

  • anki1954 13 oktober 2010

    Detta recept är supergott och mycket enkelt. När jag använder kycklingfiléer brukar jag variera såsen genom att använda fransk senap istället för sambal olek. Ca 2 tsk med Slotts Franska senap brukar bli lagom, i övrigt som ovan.

  • Hannalundberg 17 januari 2011

    Så himla gott!

  • Iljin 17 mars 2011

    Lite kul! Jag och en barndomspolare tillagade för många många år sedan något liknande detta utan recept. Skillnaden var då att vi använde oss utav Stinas Kyckling och använde skyn efter att vi ugnsgrillat kycklingen och blandade en sås tillsammans med creme fraiche, grädde, soja, sambal oelek och vitlök. Minns att det blev en riktig höjdare och föräldrar och bekanta tappade hakorna när vi bjöd på detta med vår ringa ålder!

  • kekke46 29 januari 2012

    Hej! Idag har jag gjot ditt recept, smakade underbart.Enkelt och lättsamt. Kommer att göra det igen. En femma från oss här

  • Camipego 6 april 2012

    Kanongott. Vi har gjort detta på kotletter hemma också. Man behöver inte koka såsen innan utan bara vispa ihop den i en bunke, och sen slå över den o skjuts in i ugnen.

  • kayra 27 april 2012

    m.mm det här är gott.detta recept har jag gjort flera gånger så detta recept sparar jag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.