Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling och pastagratäng med bacon

(22 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En smarrig och lättlagad rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Krydda den med peppar och kycklingkrydda.
  2. Koka pastan enl anvisning på paketet. Skär paprika och lök i bitar.
  3. Ta upp kycklingen ur pannan när den är genomstekt och lägg åt sidan.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med. Tillsätt kyckling, crème fraiche, grädde och tacosås. Låt koka ihop.
  6. Häll pastan i en ugnsfast form och häll sedan på kycklingröran. Strö på riven ost och gratinera i ugnen 15-20 minuter eller tills det fått fin färg. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • Vicci90 13 april 2009

    Vad ska ugnen stå på?

  • misimurf 27 april 2009

    Förlåt jag hade missat att skriva det. Den ska va på 225 grader

  • sabr0201 5 maj 2009

    Jätte gott, kommer att göra det igen.

  • tobiaskarlsson 27 juni 2009

    Jättegod! Lite omständig att göra för en nybörjare :-)

  • Lennart_58 19 augusti 2009

    Gratänger är goda, lägger man till kyckling blir det ännu godare, lite bacon sen så är himmelriket uppnått, ha ha. Full poäng så klart.

  • amoz 13 december 2009

    Nu har jag provat detta recept och kan bara säga Who!!!! Det var super gott verkligen och både barn och barnbarn gillade det. Kan också berätta att det var minst lika gott att värma dagen efter. Jag använde mig av färsk bandspaghetti och färska champinjoner. Detta kommer att bli en klar favorit!!!

  • mep 15 december 2009

    Oj, såååå god gratäng. Rekommenderas.

  • drummel65 19 januari 2010

    gigantisk god

  • FrokenAge 21 februari 2010

    Prövade ditt recept i fredags och det får fullpott!!!! Både jag o sambon min älskade gratängen! Blir definitivt fler ggr!!

  • christincarlsson 1 juni 2010

    Shit va gott. Till och med alla barnen gillade de. En stor klar 5:a :D

  • Jollan05 28 september 2010

    Jag och maken tyckte att gratängen var jätte god men barnen tyckte att den var lite för stark så nästa gång får vi göra en lite mildare variant. Får bli en stark 4 från oss=)

  • LinneaJkpg 4 februari 2011

    Supergott! Denna gratäng har jag lagat många gånger och ibland gör jag den i dubbel sats så det blir måånga portioner eftersom den är helt perfekt i matlådan!

  • Raoulen 20 februari 2011

    Mycket god!

  • sivan52 17 juli 2011

    Lagade denna rätten i går och den var kanongod. Räckte till idag också och den var lika god som i går. gjorde den med vanlig chilisås så den blev inte så stark. full pott. Tack för ett gott recept !!

  • missQ 1 februari 2012

    Det var gott, men inte superspeciellt. Min sambo, som lagade rätten, tyckte dessutom att det inte var så lättlagat som det angavs. Det är mycket att skära. Men, missförstå mig inte - det är absolut värt att prova!

  • kristinlandberg 14 mars 2012

    god och latt o laga.. lika god dagen efter:)

  • Annelijo 24 april 2012

    Lagade detta idag .Å gott vad det .Tack för receptet

  • Sessie89 15 september 2012

    Underbart gott =)

  • tomisi 6 november 2012

    Supergott, helt klart värd en 5:a från vår familj

  • tomisi 6 november 2012

    Supergott, helt klart värd en 5:a från vår familj

  • ewana 17 januari 2014

    Jättegott. Det blir flera gånger. En stor femman!!!

  • eva23 5 januari 2017

    Jättebra recept! Hade bara vanlig creme fraiche men tillsatte paprikapulver och chilipulver och så tog jag även en bit strimlad purjolök med. Gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.