- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En paj som jag gör ofta och gärna bjuder mina vänner på! Mycket uppskattad! Lättlagad och smakrik. Kan göras het om man vill. Lätt att dubblera om man är många som ska äta. Gör mycket för det går åt!
Instruktioner
- Gör pajdegen och ställ den sedan i kylen.
- värm ugnen till 225 grader
- Skär kycklingfiléerna i bitar (1-2 cm). Stek bitarna på hög värme i en stekpanna. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg upp kycklingen på en tallrik. Strimla purjolök och fräs den tillsammans med bacon och hackad vitlök. Häll tillbaka kycklingen i pannan och häll över grädden. Låt puttra några minuter. Sist tillsätter du chilisåsen och osten.
Rör ihop och häll stuvningen i en pajform.
- Vill man ha en het stuvning så kan man öka på vitlöken och hacka i en chilipeppar som man låter fräsa tillsammans med purjolöken.
- Kavla ut degen och lägg den som ett lock över stuvningen. Lägg en rulle av degen runt kanten och om du har någon deg över kan du dekorera med den. Pensla med ägg och strö över vallmofrö eller sesamfrö.
- Grädda i mitten av ugnen i 25-35 minuter. Till pajen är gyllenbrun.
- Ät med en grönsallad till.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
18 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod!!!
Den här pajen var riktigt god, jag gjorde den dock som en vanlig paj och det blev bra.
Nydelig god pai. =)
Har gjort den här pajen förut och den tycker att den är kanongod.