Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En paj som jag gör ofta och gärna bjuder mina vänner på! Mycket uppskattad! Lättlagad och smakrik. Kan göras het om man vill. Lätt att dubblera om man är många som ska äta. Gör mycket för det går åt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen och ställ den sedan i kylen.
  2. värm ugnen till 225 grader
  3. Skär kycklingfiléerna i bitar (1-2 cm). Stek bitarna på hög värme i en stekpanna. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg upp kycklingen på en tallrik. Strimla purjolök och fräs den tillsammans med bacon och hackad vitlök. Häll tillbaka kycklingen i pannan och häll över grädden. Låt puttra några minuter. Sist tillsätter du chilisåsen och osten. Rör ihop och häll stuvningen i en pajform.
  4. Vill man ha en het stuvning så kan man öka på vitlöken och hacka i en chilipeppar som man låter fräsa tillsammans med purjolöken.
  5. Kavla ut degen och lägg den som ett lock över stuvningen. Lägg en rulle av degen runt kanten och om du har någon deg över kan du dekorera med den. Pensla med ägg och strö över vallmofrö eller sesamfrö.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 25-35 minuter. Till pajen är gyllenbrun.
  7. Ät med en grönsallad till.
  8. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • thep4 29 april 2009

    Supergod!!!

  • Opium 27 april 2010

    Den här pajen var riktigt god, jag gjorde den dock som en vanlig paj och det blev bra.

  • ziwen 31 juli 2010

    Nydelig god pai. =)

  • Sanjer 24 februari 2011

    Har gjort den här pajen förut och den tycker att den är kanongod.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.