Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En härlig medelhavsinspirerad rätt. Grönsakerna kan varieras efter säsong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll i dubbla plastpåsar. Lägg i kycklingen och låt ligga i kylen 1 timme. Vänd då och då.
  2. Skala och skiva potatis, lök, zucchini och aubergine. Skär tomaterna i bitar. Varva allt i en långpanna. Pressa över vitlöken. Ringla över olivolja och krydda. Lägg den marinerade kycklingen ovanpå grönsaksbädden. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min tills kycklingen är genomstekt. Färdigt att servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • svazze 5 september 2008

    Detta är min paradrätt. Så enkel och så god! Jag brukar lägga in potatis och lök 10-15 min före för att få de mer ugnsstekta, samt servera med mango chutneysås (mango chutney & gräddfil eller grekisk/turkisk yoghurt).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.