Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall kyckling med marinad av soltorkade tomater

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god bjudrätt som blir bäst om man förbereder en kväll i förväg. Det går även att byta ut kycklingen mot fläskfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek kycklingfileér i smör i en panna till dess att de får färg, salta och peppra. Lägg sedan in kycklingen på ett ugnsäkert fat i 200 grader varm ugn. Ca 20 minuter.
  2. Ta ut kycklingen och säkerställ att den är klar. Låt svalna och blanda under tiden ihop ingredienserna till en härlig marinad.
  3. Skär den avsvalnade kycklingen i skivor och lägg på ett fat. Slå över marinaden och låt dra minst ett par timmar. Garnera med basilika och servera kall till en god potatisgratäng! MUMS!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ebaram 29 mars 2008

    Bjöd på detta på mitt kalas och alla tyckte det var väldigt gott (fick ligga i marinaden över natten). Jag gjorde även vegetariskt genom att byta ut kycklingen mot cornfiléer. Kommer absolut att göra om detta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.