Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sotad kyckling

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Namnet sotlag får sin förklaring när man börjar grilla. Sockret gör att det lätt blir bränt. Därför ska man vara försiktig när man grillar. Visst ska det ha en lite sotitg smak, men det får inte bli bränt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt fänkålen. Blanda alla kryddorna och sockret till sotlagen.
  2. Rulla kycklinglåren i sotlagen, så att de blir helt täckta.
  3. Grilla kycklingen över svag glöd i 10-15 minuter på varje sida. Passa så att den inte blir alltför sotig.
  4. Servera med en blandad sallad och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.