Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mr. Lee´s Thai Red Curry - Kyckling

(5 kommentarer)  
Mr. Lee´s Thai Red Curry - Kyckling Mr. Lee´s Thai Red Curry - Kyckling Mr. Lee´s Thai Red Curry - Kyckling Mr. Lee´s Thai Red Curry - Kyckling Mr. Lee´s Thai Red Curry - Kyckling
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lättlagad stark och intensivt god, härlig och frisk smak. Svårighetsgrad: 2/5 Tid ca: 30-40min Medelstarkt: 3/5 Till 1-2 personer Samtliga tillbehören rekommenderas att införskaffa sig hos närmaste Asiatisk handelsaffär. (förutom kyckling) Serveringsförslag: Du kan skulptera ditt ris med en kaffekopp eller en liten skål! Fukta koppen och tryck i riset tätt. Vänd koppen ut på en tallrik och knacka försiktigt ut riset på tallriken. Dekorera med limeblad eller tunna strimlor av chilin. Desertförslag: Lägg krossad is i en avlång skål och blanda det med konserverade Arroy-Dee frukter. Tillsätt sedan ett par skopor vaniljglass. Du kan köpa Arroy-Dee från de flesta specialiserade butikerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1, Börja med riset. Har du en riskokare så är det helt klart en fördel. Glöm ej att skölja riset 3-4 gånger, inte bara för att rena riset som många tror, du undgår också att riset inte klistrar på samma sätt när det är färdigkokt helt enkelt.
  2. 2, Smaksätt stekoljan. Pressa eller hacka vitlöken till den uppvärmda oljan i en normalstor gryta.
  3. 3, Skärtekniken. Skär kycklingen till långa tunna bitar, medströms längst muskelfibrerna. Skär sedan de långa bitarna till lagom små fina bitar. Använd en bred spatel alternativt med en bra kökskniv. Tryck/pressa kniven uppifrån och ned lite åt sidan på kycklingbiten, så att du får en ordentligt platt kycklingbit. Var försiktig när du hanterar kniven!
  4. 4, Stekningen. Placera kycklingbitarna i grytan och stek dem med lite salt och vitpeppar.
  5. 5, Färg i grytan. Skär chili och paprika i tunna strimlor och blanda ner i kastrullen när kycklingen är klar.
  6. 6,Slutligen. Hacka limebladen och lägg dem tillsammans med den röda currypastan i grytan, till sist häll i bambu-skotten och kokosmjölken i grytan.
  7. 7, Låt grytan sjuda en kort stund på låg värme, för att runda av smaken.
  8. 8, Smaka av. Om nödvändigtvis så tillsät mer chili eller om det redan är tok för starkt så kan du tona ned det starka med att hälla i lite socker.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • LeeWong85 29 april 2010

    Ingredienserna jag använde.

  • LeeWong85 29 april 2010

    Paprikan och chillin

  • LeeWong85 29 april 2010

    Skärtekniken.

  • LeeWong85 29 april 2010

    Det som tar tid är förberedningen, när allt är klart så tar det inte alls lång tid att tillreda maten :)

  • pasu3 30 september 2010

    hejsan! tänkte testa detta, men jag undrar: vad är "Ros-Dee" Chicken flavor? tack på förhand!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.