Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currysås med grädde

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

God sås som passar till kyckling m.m. För en magrare variant kan man byta ut grädden mot matlagningsgrädde och tillsätta maizenaredning för att få såsen tjock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret/margarinet i pannan och bryn curryn i ca 1-2 minuter för att få fram smaken.
  2. Skala och finhacka vitlök och schalottenlöken, lägg i pannan- Rör i mjölet när löken blivit mjuk, tillsätt sedan grädden, buljongen, och sojan. Koka tills såsen får önskad tjocklek.
  3. Om den blir för tjock går det att späda med vatten.
  4. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.