Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingwok med cashewnötter i sötsur sås. En kycklinggyta med god sås och knapriga grönsaker enligt kinesiskt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingköttet i strimlor. Marinera kycklingen i maizena, äggvita, vinäger och en nypa salt. Skiva och strimla grönsakerna. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och bryn kycklingbitarna gyllenbruna ca 3 minuter. Tag upp och lägg upp vid sidan i ex. en skål.
  2. Fräs grönsaker och nötter lite i taget i 4 minuter var. Lägg över i skålen. Häll på vatten, buljongtärning och soja i woken. Låt sjuda i ett par minuter.
  3. Blanda under tiden ingredienserna till såsen i en redningsbägare. Skaka ihop såsen och rör ner den i grytan. Koka upp och låt tjockna. Tillsätt kyckling och grönsaker. Servera kyckling- och grönsaksröran med thairis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hakerlund 15 juli 2011

    Lite småkrångligt recept med många steg, men riktigt gott! Hoppade över champinjoner eftersom det inte är någon favorit...lite mer salt efteråt behövdes!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.