Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig indisk gryta med kyckling och linser

(1 kommentar)  
Skriv ut

En god gryta som jag åt för ett par dagar sen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av kycklingdelarna. Fräs dem i lite smör eller olja så att de får vacker färg. Tag upp dem och lägg åt sidan.
  2. Skär bort kärnor och fröfästen ur chilin och hacka chili och vitlök. Skölj och ansa purjon och skär den i grova bitar. Skölj squash och aubergine och skär dem i bitar.
  3. Hetta upp lite mer smör i en stor gryta och fräs allt det hackade lätt tillsammans med kryddorna. Häll i tomaterna och vattnet och smula i buljongtärningen. Låt allt sjuda i 10 minuter under lock.
  4. Lägg i kycklingen och låt den koka med i 20 minuter. Lägg i linserna de sista 5 minuterna. Hacka till sist koriandern och lägg i den. Smaka av med salt och peppar. Rosta mandelspånen lätt i en torr panna och strö dem över grytan.
  5. Servera med varma naanbröd, vitlökssmör och, om du vill, turkisk yoghurt och basmatiris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • martina63 14 maj 2010

    Hej och tack för ett enkelt och mycket gott recept! Vi åt grytan igår och den gick åt i ett nafs, vi blandade i några kardemummakärnor och lite russin i basmatiriset under kokningen och serverade med lite naturell yoghurt till. Allt blev mycket gott vi ger 4 poäng. Hälsningar Martina63

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.