- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Enkel och god asieninspirerad rätt. Köp gärna ostronsåsen i en Asiatiskt livsmedelsbutik och välj ett lite finare märke - de smakar mycket godare.
Instruktioner
- Strimla kycklingen och marinera den tillsammans med lökpulver, peppar, vinäger, fisksås och honung i 30 minuter (har du bråttom så korta marineringstiden).
- Fräs champinjonerna i en wok tills de fått färg, häll sedan i kycklingen och bryn på den. I med grönsakerna och låt dem gå i någon minut tills de börjar mjukna något.
- Blanda ostronsås med vatten och maizena. Vispa tills det inte finns några klumpar kvar och häl i såsen i woken. Låt koka upp och dra bort från värmen. Smaka av och tillsätt mer mald svartpeppar ifall du vill ha lite mer sting.
- Servera med ett gott ris.
Publicerat den
21 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
rysligt gott måste jag säga :D det receptet kommer användas flitigt här hemma!
Jättegott! Ingen vacker maträtt, men väldigt god! Kanske skulle man kunna piffa upp färgen på något vis?
Detta recept hade blivit mycket gott om jag bara hade halverat svartpepparn.Dubblerade receptet ,tog då bara 1msk svartpeppar,som ändå blev så starkt att det brann i munnen.Återkommer när jag har prövat med mindre kryddor.