Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hel Kyckling med krämig pasta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Hel grillad kyckling med ett lite annorlunda tillbehör men oj så gott det blev.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att salta och peppra kycklingen inuti och utanpå tillsammans med en god olja på morgonen så den hinner dra till sig lite smak. Sätt ugnen på ca 200º och ta fram kycklingen, fyll den med citronhalvan, krossade vitlöksklyftor och timjan. Om du orkar se till att få under lite timjan och någon klyfta vitlök under skinnet. Sen in med den i ugnen ca 45min -1tim beroende på storlek, saften ska va klar.
  2. Pastan: Fräs hackad vitlök och lök i smör. Lägg i de rivna morötterna och tillsätt grädde, crème fraîche, vin och hönsbuljong. Låt koka ihop och vänd ner i den i pastan. Strö över färsk spenat om så önskas Salta och peppra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.