Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God pastasås med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta är ett recept, ganska modifierad variant på min familjs nyårsmiddag. Vi åt alltid en variant på detta, fast med fläskfilé osv när jag var liten, på Nyårsafton. Här är en vardagsvariant, med kyckling och en snabb sås. Går lätt att göra om till vegetarisk variant, byt ut kycklingen och hönsbuljongen bara.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i små bitar. Strimla purjon i ringar för att sedan skölja den i durkslag. Finhacka paprikan. Låt detta vänta i skålar medans du snabbt lagar ihop såsen.
  2. Fräs curryn i olivoljan i en liten kastrull. Efter max 30 sek, tillsätt vattnet och crème fraigenoch färskosten, samt buljontärningen, låt koka upp.
  3. När det har kokat några få minuter, tillsätt mellangrädde, paprikapulver och red såsen till rätt krämig och tjock.
  4. Smaka av med salt, peppar och ev. mer curry. Rör ner purjon, paprikan och kycklingen och låt koka i 2 minuter.
  5. Servera med nykokt pasta och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.