Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig och god sås som även går att göra laktosfri med samma goda resultat

Ingredienser

Instruktioner

Tillsätt creme fraiche och grädde i en kastrull och vispa samman. Låt koka upp under omrörning. Späd med mjölk till lagom mängd färdig sås. Gör en redning av maizena el mjöl och tillsätt så du får en lagomt krämig konsistens på såsen. Krydda med salt och peppar. Vänta gärna med salt till du tillsatt det tillbehör du ska ha i såsen. Både skinkan och laxen ger ju ifrån sig sälta. Tillsätter man räkor och gravad lax så låt detta inte koka utan bara bli varmt. Kan varmt rekommendera den gravade laxen i såsen och gillar man inte fisk så kan man tillsätta precis vad som helst som man tycker om. Det är själva grundsåsen som blir fantastiskt krämig och god.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • PinkLadie 29 november 2008

    Jättegott! Precis vad jag letade efter... Hade rester av grillad kyckling., så jag tog lite curry istället för cayennepeppar. Högsta betyg! (jag gjorde laktosfri och tänkte röra i lite ost till mej, men det behövdes inte...)

  • jasminee 26 november 2009

    Jag gjorde om receptet lite och tog i citron, dill och räkor. Blev hur gott som helst! :)

  • Bappi 23 mars 2016

    Suveränt gott! Tillsatte curry och sweet chili sauce till kycklingbitarna. Gott :-) Full pott med poäng/kram

  • Lotten_J 23 mars 2016

    Ja visst är den god och just detta med att man gör grunden till såsen och smaksätter själv med vad man önskar så man får den exakt som man vill ha, bra att kunna bestämma även konsistensen själv.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.