Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med rosmarinpesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rosmarin är en utmärkt smakförhöjare till kyckling. Här serveras i form av en pesto med grovhackade valnötter som ger kycklingen en fin, nötaktig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först peston. Lägg persilja, valnötter, rosmarin, parmesan, vitlök och 0.25 tsk salt i en mixer. Kör tills valnötterna är finhackade och allt är väl blandat. Skrapa ner ingredienserna från kanten på mixern. Tillsätt 1 dl olivolja i en fin stråle samtidigt som du fortsätter att köra mixern.
  2. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor stekpanna och lägg i kycklingbitarna. Strö över 0.25 tsk salt samt svartpeppar. stek under omrörning 6-8 minuter tills kycklingbitarna är genomstekta.
  3. Rör ner 1 dl pesto och fräs under omrörning ca 30 sekunder tills allt är genomvarmt.
  4. Servera med skivade tomater, mozzarella och baguette. Om du får pesto över kan du förvara den i en burk i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.