Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med rostad vitlökskräm och örtpotatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Viktväktar-recept , 6,5 points Tips: För att få en het rätt så använd finhackad habanero i marinaden.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta och borsta potatisen, dela dem på mitten och lägg ut dem på en ugnsplåt. Ringla på en tsk olivolja, strö på rosmarinbladen och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i ugn 220 grader ca 25 min eller tills de känns färdigstekta. Lägg ut kycklingen och platta till den lite. Blanda chili, citron och honung och marinera kycklingen i minst 30 min. Stek kycklingfiléerna i teflonpanna till de är genomstekta. Skala vitlöksklyftorna och stek dem tillsammans med kycklingen. Skiva lök och champinjoner och stek dem i 1 tsk olja på hög värme några minuter. Finhacka de rostade vitlöksklyftorna och blanda det med senap och fraiche, smaka av med salt och peppar och ev en nypa socker. Servera kyckling, lök och champinjoner samt potatis tillsammans med såsen och en fin sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tina62 27 september 2008

    Den var ok, nästa gång hoppar jag över svampen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.