Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Halvera kycklingfilé på längden och lägg filéerna i en ugnsform (15×25 cm).
Blanda 2 msk vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, neutral olja, honung, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i en liten bunke och häll blandningen över kycklingen.
Stek i ugnen i 25 minuter. Ös med vätskan då och då.
Koka quinoa.
Skölj svarta bönor och ruccola.
Låt rinna av i ett durkslag.
Kärna ur och skär päron i tärningar. Skär rödlök i smala halvmånar. Halvera körsbärstomater.
Blanda den kokta quinoan med de svarta bönorna, ruccolan, päronet, rödlöken, tomaterna och sockerärtor i en skål.
Häll kycklingmarinaden över quinoasalladen och servera med kycklingen.
Fungerade även utmärkt som höstsallad ;) Jättegott! Kycklingen blev verkligen saftig!