Man kan förbereda mycket tidigare samma dag. Bryna fileérna, steka bacon och krutonger. Göra såsen.
Välj mellan Klassisk Caesarsås eller "Annorlunda sås" till.
Instruktioner
- Krutonger:
Skär bort kanterna på brödet och dela det i tärningar. Stek brödtärningarna knapriga, på ganska låg värme, tillsammans med de "tillplattade" vitlöksklyftorna i smör i en stekpanna. Spara sedan vitlöksklyftorna till såsen!!
- Bryn kycklingbrösten.
En stund innan servering bakar de dem färdigt i ugnen på 150 grader tills de är genomstekta (ca 20 min) De skall vara lite ljumma.
- Gör någon av de två såserna:
- Annorlunda Sås:
Vispa äggulorna och tillsätt vinäger och olja lite i taget precis som till majonnäs. Hacka vitlöksklyftor (använd dem som du stekte krutonger med) Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
- Klassisk Caesarsås:
Vispa äggulorna och senapen med en elvisp. Häll i matoljan lite i taget precis som till majonnäs. Blanda i crème fraichen. Hacka vitlöksklyftorna (använd dem som du stekte krutonger med) Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop Finhacka sardellerna. Blanda ner sardellerna, vitlöken och parmesanen i majonnäsen. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
- Sallad:
Skär baconet i mindre bitar. Stek det knaprigt och låt det sedan rinna av på papper. Strimla och skölj romansalladen. Finhacka schalottenlöken.
- Strax innan servering:
Blanda salladen med schalottenlöken, baconet, lite av såsen och sist brödkrutongerna.
Smaka av med salt och peppar.
Skär kycklingbrösten i bitar och lägg snyggt upp på tallrikar. Fördela salladen ovanpå. Riv parmesan och mal svartpeppar över.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar