Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöks och spenat fylld kycklingfilé med kantarell, champinjon och spenatsås

(8 kommentarer)  
Vitlöks och spenat fylld kycklingfilé med kantarell, champinjon och spenatsås Vitlöks och spenat fylld kycklingfilé med kantarell, champinjon och spenatsås
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Otroligt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fickor i kycklingfiléerna som du fyller med några blad spenat och ca 2 tsk av vitlöksosten. Bind ihop filéerna med tandpetare eller silikon-steksnören och stek dem runt om i ca 10 min. Stek under tiden även de kvartade champinjonerna och kantarellerna och den hackade rödlöken i en annan stekpanna.
  2. Koka ris.
  3. Lägg över svampen i stekpannan med kycklingen och häll ner resten av osten och matlagningsgrädden. Krydda med paprikapulver, chili och citronpeppar och låt sjuda tills riset är färdigt. Kontrollera att kycklingen är färdig!
  4. Precis innan servering strimla baby spenaten och strö över grytan och låt den sloka ner i grytan.
  5. Servera med riset.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Rullfia 6 mars 2010

    Detta var kanon gott det komer att serveras fler gång här =)

  • MissIQ 6 februari 2011

    En otroligt god maträtt, som dessutom är mycket enkel att tillaga! Inga märkvärdiga ingredienser, men sammansättningen gör den till en mycket god rätt, som dessutom är mättande och nyttig. Grädden kan minskas eller spädas ut om man önskar en något kalorismalare variant. Kryddorna gör den möjlig att experimentera med för att få den smak man önskar mer eller mindre av. Rekommenderas definitivt! Tack för receptet! =) MVH, Miss IQ

  • MissIQ 6 februari 2011

    Ska också tillägga att jag tillagade den utan kantareller. Hade heller inte vitlöksost hemma, utan gjorde min egen genom att mosa lite fetaost och blanda den med pressad vitlök - som fyllning. Funkade utmärkt! =) Detta gjorde också att jag inte behövde addera någon salt senare, eftersom osten gav tillräcklig sälta. Smakar ännu bättre med en hönsbuljong, vilket jag också hade i min variant.

  • Helene1968 18 augusti 2011

    Står att receptet heter fylld kycklingfilé med kantarell men i receptet står det championer, fast vi tar väl kantareller i alla fall.

  • karoleen 18 augusti 2011

    Helene, jag tog både kantareller och champinjoner, precis som det står bland ingredienserna. Men man kan göra som man vill. Lycka till.

  • christincarlsson 25 september 2011

    Super gott!!!!!

  • sessan_2 5 mars 2012

    Fantastiskt gott och lätt nu när jag gjort det en gång ;) Vi stekte kycklingen först i stekpanna för att få god stekyta sen lade vi över dem i ugnsformar och tillsatte allt till såsen och sen in i ugnen! Bytte ut kryddorna i receptet mot en kycklingbuljongtärning den här gången. Passade perfekt med potatisgratäng som vi hade! Gästerna älskade det och jag tror nog att ALLA tog om :)

  • LenaSt 25 september 2012

    Hej, gjorde den här rätten till en släktmiddag för ett par veckor sedan..och den blev verkligen uppskattad! Nu ska jag göra den till en "dammiddag" till fredag. Ett tips, jag lägger babyspenat i botten på en ugnafast form och sedan på med kycklingen och därefter på med den goda såsen. Kanon recept...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.