Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloumi och gorgonzola gratinerad kycklingfilé.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har hittat på det här receptet själv och det blir jättegott! Har gjort det flera gånger och det blir lika gott varje gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingfiléerna i en marinad bestående av matolja, kycklingfond salt och vitpeppar. Låt stå i marinaden minst 3 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skölj strimla och stek purjolöken lätt. Strimla paprikan och stek den lätt. Strimla champinjonerna och stek dem lätt. Strimla kycklingfiléerna och stek dem gyllenbruna. Allt detta ska stekas i smör och rapsolja.
  4. Lägg den stekta purjolöken, den stekta paprikan, de stekta champinjonerna i en ugnsfast form. Lägg de stekta kycklingfiléerna över de stekta grönsakerna i den ugnsfasta formen. Skär halloumiosten i skivor och lägg på kycklingen. Skiva gorgonzolaosten i skivor och lägg över halloumiosten.
  5. Vispa ihop matlagningsgrädde och crème fraiche. Tillsätt maizena och italiensk salladskrydda. Häll över grädd och crème fraiche blandningen över grönsaker, kyckling, halloumiost, gorgonzolaost i den ugnsfasta formen och grädda i ca 20 min.
  6. Servera med ris, kokta gröna ärtor och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pirkko 23 juli 2010

    Tack för en jättegod recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.