Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakrik buffé-kyckling

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ett mycket uppskattat recept! Pefekt till buffébordet! Smidigt med recept som kan förberedas dagen före (ska marineras minst ett dygn)! Receptet är tillämpat för en större tillställning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vitlök, ingefära, honung och sambal olek i en kastrull. Vispa i soyan och sherryn. Smula i buljongtärningen. Lägg i fröna. Koka i 5 minuter Låt kallna. Lägg kycklingen tillsammans med marinaden i dubbla plastpåsar, låt det stå och dra i kylen 1-2 dygn. Vänd på filéerna då och då
  2. Stekning: Sätt ugnen på 200 grader. Låt filéerna rinna av. Krydda med sesamfrö och grillkrydda.
  3. Stek i mitten av ugnen på en långpanna med galler. Ha koll på temperaturen hos filéerna. Färdigt är det när filéerna är 65 grader

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Jessika 1 september 2008

    Jättegod marinad. Jag hade bara 1 dl sherry så jag bytte den sista halva decilitern mot mörk rom. Serverade kyckllingspetten kalla på en buffé och dom gjorde succé.

  • Marianne2012 15 juni 2012

    Helt suveränt god marinad. Hade kycklingen på en studentbuffé för 60 personer tillsammans med varmrökt lax och några olika såser. Perfekt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.