Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbullar med pasta och sesampesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och kanske annorlunda kycklingrätt som man serverar till pasta! Peston tyckte jag blev särskilt lyckad och jag kommer nog att använda den till fler pastarätter förutom denna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kycklingbullar: Dela kycklingen i bitar och skala löken. Ta bort kärnorna i chilin och hacka den i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i matberedaren och mixa alla ingredienser till en jämn smet. Forma smeten till köttbullar (ca 35 st) och stek dem i en stekpanna ca 8 min. För att vara säker på att mina var genomstekta lät jag bullarna eftersteka på låg värme medan jag kokade pastan!
  2. Sesampesto: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Rör hela tiden så att fröna inte bränns. Lägg de rostade fröna i ett lämpligt kärl. Skala vitlöksklyftorna och mixa samman med sesamfröna med en stavmixer. Tillsätt oljan under tiden du mixar. Se till att det blir en jämn smet. Rör till sist i salt och tomatpurén så du får en jämn, röd pesto.
  3. Severa bullarna och peston till pasta!!
  4. SMAKLIG MÅLTID!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.