Kycklingen blir extra saftig i ett hölje av ost och ströbröd. En rustik tomatsallad av fina svenska tomater, vitlök och en näve basilika.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda tomater och lök med 1 msk olivolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ugnsrosta mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Riv halloumin och blanda med ströbrödet. Panera kycklingfiléerna genom att först doppa dem i ägg och sedan i ost- och ströbrödsblandningen.
- Stek kycklingfiléerna i 2 msk olivolja, två åt gången. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen under tomaterna. Efterstek i ugnen i ca 8 minuter, tills 70 graders innertemperatur.
- Hacka basilikan grovt och blanda med tomaterna. Servera kycklingen med tomatsallad och nykokt pasta.
Publicerat den
29 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar