Sweet chilisauce, frukt och grönsaker gör detta till en smaksensation utöver det vanliga.
Tacksam bjudmat eftersom alla gillar det!
Går inte att misslyckas fast det tar en stund att laga eftersom det sköter sig själv!
Det är absolut inte förbjudet att hiva ner andra godsaker man råkar ha hemma eller experimentera på annat vis.
Instruktioner
- Skär kycklingen ett par gånger så det blir mer lätthanterliga bitar. Bryn dem i smöret i en gryta med lite curry, salt och peppar. Om inte allt får plats så ta det i omgångar.
- Dela grönsakerna och frukten i halvsmå bitar under tiden och lägg i en bunke. Vitlöken hackas smått och får också vara med.
- Sänk värmen till medel, häll i en skvätt vin och sweet chilisauce över kycklingen och så ner med grönsakerna.
- Gå och gör någonting annat i ca 40 minuter men kom tillbaka och rör om då och då och glöm för guds skull inte att locket ska vara på!
Justera eventuellt värmen, det ska bara småputtra och inte stormkoka.
- Smaka av. Är det alldeles för starkt så späd med crème fraiche, fast det är snyggare utan.
Servera isåfall hellre crème fraiche vid sidan av så kan var och en blanda ner den efter eget tycke.
- Servera till kokt potatis och ett gott vitt vin.
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod och smakrik gryta, supergott med banan i! Jag använde mig av en hel banan och lite extra sweet chilisås! MUMS!