Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med freekeh

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Freekeh är vete som skördas då det ännu är grönt och sedan rostas. Det är en vanlig produkt i mellanöstern. Då frun kom hem med ett paket tänkte jag åhnej, inte ännu en sorts gryn att hålla reda på! Men sen hittade jag på det här receptet och det var riktigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginen i kvartar, lägg i en sil och salta, rör om. Låt ligga så en halvtimme. Skär paprikan i mindre bitar.
  2. Dela kycklingen och lägg i en lagom gryta. Dela rotfrukter (här tar man lite vad man råkar hitta i kylskåpet), klyfta löken och lägg i tillsammans med övriga ingredienser. Häll på en liter vatten och 1-2 tsk salt. Låt koka upp och koka ca 40 min eller tillls kycklingköttet släpper från benen.
  3. Stek aubergine och paprika i lite olja.
  4. Ta upp kycklingen, låt svalna så den går att dela. Dela lår, ben och vingar och skär filén i mindre bitar. Lägg kycklingen tillsammans med paprikan och auberginen och håll det varmt i ugnen.
  5. Sila buljongen. Skölj freekehn. Smält en klick smör i en kastrull, lägg i kanel, spiskummin och harissa och låt det fräsa lite. Häll i freekehn och rör om, låt fräsa ytterligare någon minut. Slå sedan på 6 dl av buljongen och låt koka i tjugo minuter.
  6. Lägg på ett stort serveringsfat. Lägg kyckling och grönsaker ovanpå och slå på den kvarvarande buljongen. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.