Kyckling och curry är en bra kombination. Här samsas det med krispigt bacon i en matig paj. Testa gärna att byta en del av vetemjölet mot grahamsmjöl för ett fiberrikare pajskal.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Pajskal:
Blanda margarin, vetemjöl och salt till en grynig massa, gärna i matberedare. Fyll på med lite vatten i taget tills pajdegen blir en sammanhängande klump.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform och ställ i kylen i 20 min. Förgrädda därefter pajskalet i cirka 5 minuter i 200 grader.
- Fyllning:
Strimla baconet, tärna kycklingen och ansa och skiva purjolöken. Fräs baconet i en het panna i någon minut tills det fått lite färg. Tillsätt kycklingtärningarna, vitlök och purjolök och låt allt få lite färg. Krydda med curry, salt och peppar.
- Förbered äggstanningen och skiva tomaterna.
- Lägg fyllningen i det förgräddade skalet och slå över äggstanningen. Toppa med de skivade tomaterna.
Grädda i ca 30 min i 200 grader tills äggstanningen har stelnat.
- Servera med en stor och härlig sallad.
Publicerat den
30 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar