Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och baconpaj med curry

 
Skriv ut

Kyckling och curry är en bra kombination. Här samsas det med krispigt bacon i en matig paj. Testa gärna att byta en del av vetemjölet mot grahamsmjöl för ett fiberrikare pajskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Pajskal: Blanda margarin, vetemjöl och salt till en grynig massa, gärna i matberedare. Fyll på med lite vatten i taget tills pajdegen blir en sammanhängande klump. Kavla eller tryck ut degen i en pajform och ställ i kylen i 20 min. Förgrädda därefter pajskalet i cirka 5 minuter i 200 grader.
  3. Fyllning: Strimla baconet, tärna kycklingen och ansa och skiva purjolöken. Fräs baconet i en het panna i någon minut tills det fått lite färg. Tillsätt kycklingtärningarna, vitlök och purjolök och låt allt få lite färg. Krydda med curry, salt och peppar.
  4. Förbered äggstanningen och skiva tomaterna.
  5. Lägg fyllningen i det förgräddade skalet och slå över äggstanningen. Toppa med de skivade tomaterna. Grädda i ca 30 min i 200 grader tills äggstanningen har stelnat.
  6. Servera med en stor och härlig sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.