Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och chilienchiladas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Majstortillas som är fyllda med en kryddig blandning och bakade i en smakrik sås blir en matig måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Pensla ett stort ugnsfast fat med olja. Lägg två tredjedelar av chilin tillsammans med löken, vitlöken, koriandern, limejuicen, buljongen, tomaterna och sockret i en matberedare och kör till puré. Skrapa ner purén i en kastrull och låt puttra över måttlig värme i ca 10 minuter tills den tjocknar.
  2. Blanda återstoden av chilin med kycklingen, 55 g av osten och oreganon. Krydda med salt och rör ner hälften av såsen.
  3. Hetta upp torillas i en torr, tjockbottnad stekpanna. Fördela kycklingblandningen, skeda upp en sträng mitt på varje tortilla och rulla ihop dem. Placera dem med skarven nedåt på fatet.
  4. Häll resten av såsen över rullarna och strö över resten av osten. Grädda dem i ugnen ca 20 minuter och servera dem varma med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.