Kyckling och kantareller är mycket gott ihop. Pröva den här pajen smaksatt med smakrik ost och fänkål.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kör vetemjöl och margarin eller smör till en deg i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör degen ytterligare några sekunder. Tryck ut degen i en pajform och ställ den kallt i minst 30 minuter.
Förgrädda sedan pajskalet i ugnen i 10 minuter.
- Rensa och skär kycklingen i tärningar. Dela kantarellerna i bitar om de är stora. Stek svampen hastigt på hög värme, lite i taget. Salta och peppra.
- Skär paprikan i bitar och fänkålen i riktigt små bitar.
Fräs grönsakerna i stekpannan, se till så att fänkålen är riktigt mjuk. Salta och peppra.
- Varva kyckling och det mesta av kantarellerna och paprikan (spara lite till garneringen), fänkål och ost i pajskalet.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning och häll den ovanpå. Grädda pajen i ugnen i 30-35 minuter. Täck eventuellt med lite folie mot slutet.
- Garnera med resten av kycklingen och paprikan.
Servera pajen med en sallad.
Publicerat den
30 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar