Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och kantarellpaj med smak av fänkål och paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling och kantareller är mycket gott ihop. Pröva den här pajen smaksatt med smakrik ost och fänkål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kör vetemjöl och margarin eller smör till en deg i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör degen ytterligare några sekunder. Tryck ut degen i en pajform och ställ den kallt i minst 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i ugnen i 10 minuter.
  3. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Dela kantarellerna i bitar om de är stora. Stek svampen hastigt på hög värme, lite i taget. Salta och peppra.
  4. Skär paprikan i bitar och fänkålen i riktigt små bitar. Fräs grönsakerna i stekpannan, se till så att fänkålen är riktigt mjuk. Salta och peppra.
  5. Varva kyckling och det mesta av kantarellerna och paprikan (spara lite till garneringen), fänkål och ost i pajskalet.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning och häll den ovanpå. Grädda pajen i ugnen i 30-35 minuter. Täck eventuellt med lite folie mot slutet.
  7. Garnera med resten av kycklingen och paprikan. Servera pajen med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.