- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ytterligare en toppengod favorit!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Värmeugn 200 grader.
- Bryn den strimlade kycklingen i lite smör i en stekgryta. Tillsätt den strimlade kasslern och låt det steka med 4-5 minuter. Salta och krydda med rosépeppar. Lägg över det i en skål.
- Ansa och skiva champinjonerna. Tvätta, ta bort kärnhuset och strimla eller hacka paprikorna i bitar. Tvätta och skiva purjolöken.
- Bryn champinjonerna i lite smör. Tillsätt strimlad paprika och purjolök och låt det brynas med tills det blir mjukt och glansigt utan att det tar färg.
- Slå i grädde, mjölk och crème fraiche, senap, basilika, sambal oelek, kalvfond och chilisåsen.
- Lägg i kycklingköttet och kasslern och låt det få småputtra i ca 20-25 minuter. De sista minuterna av koktiden lägger du i ca ½ dl av den rivna osten och låt den smälta ner under sakta omrörning. Krydda med mer salt och rosépeppar om Ni känner för det.
- Smörj en eldfast form. Lägg köttblandningen i formen och strö över resten av den rivna osten.
- Sätt in formen i ugnen. Gratinera i ca 15 - 20 minuter i 200-225 graders ugn. Täck med folie om det skulle behövas!
- Bjud kokt potatis eller ris till, samt en god grönsallad.
Publicerat den
27 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar