Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och kasslergratäng à la Monika

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ytterligare en toppengod favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Värmeugn 200 grader.
  2. Bryn den strimlade kycklingen i lite smör i en stekgryta. Tillsätt den strimlade kasslern och låt det steka med 4-5 minuter. Salta och krydda med rosépeppar. Lägg över det i en skål.
  3. Ansa och skiva champinjonerna. Tvätta, ta bort kärnhuset och strimla eller hacka paprikorna i bitar. Tvätta och skiva purjolöken.
  4. Bryn champinjonerna i lite smör. Tillsätt strimlad paprika och purjolök och låt det brynas med tills det blir mjukt och glansigt utan att det tar färg.
  5. Slå i grädde, mjölk och crème fraiche, senap, basilika, sambal oelek, kalvfond och chilisåsen.
  6. Lägg i kycklingköttet och kasslern och låt det få småputtra i ca 20-25 minuter. De sista minuterna av koktiden lägger du i ca ½ dl av den rivna osten och låt den smälta ner under sakta omrörning. Krydda med mer salt och rosépeppar om Ni känner för det.
  7. Smörj en eldfast form. Lägg köttblandningen i formen och strö över resten av den rivna osten.
  8. Sätt in formen i ugnen. Gratinera i ca 15 - 20 minuter i 200-225 graders ugn. Täck med folie om det skulle behövas!
  9. Bjud kokt potatis eller ris till, samt en god grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.