Matig paj med kyckling, mango och lök.
Man kan även använda färdiggrillad urbenad kyckling istället för kycklingfiléer.
Instruktioner
- Blanda samman vetemjöl, dinkelmjöl och matfett, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila i kylen ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 225°C.
Smörj en pajform ca 24 cm i diameter. Kavla eller tryck ut degen, nagga med gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Hetta upp matfett och bryn kycklingen runt om, flytta över till en ugnsfast form och stek vidare i ugnen ca 22 minuter. Skiva de stekta kycklingfiléerna i snedställda skivor.
- Ansa, skölj ocvh strimla purjolöken. Fräs löken blank i lite smör utan att den får färg.
- Fördela kyckling, lök och mangobitar i det förgräddade skalet. Vispa samman äggstanningen och häll över, peta med en gaffel så att fyllningen rinner ner överallt.
- Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter eller tills pajen stannat helt.
- Täck över pajen med folie om den får för mycket färg.
- Garnera med gryddgrönt, skivad mango och servera.
Publicerat den
5 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar