Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och mangopaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Matig paj med kyckling, mango och lök. Man kan även använda färdiggrillad urbenad kyckling istället för kycklingfiléer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman vetemjöl, dinkelmjöl och matfett, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila i kylen ca 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°C. Smörj en pajform ca 24 cm i diameter. Kavla eller tryck ut degen, nagga med gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Hetta upp matfett och bryn kycklingen runt om, flytta över till en ugnsfast form och stek vidare i ugnen ca 22 minuter. Skiva de stekta kycklingfiléerna i snedställda skivor.
  4. Ansa, skölj ocvh strimla purjolöken. Fräs löken blank i lite smör utan att den får färg.
  5. Fördela kyckling, lök och mangobitar i det förgräddade skalet. Vispa samman äggstanningen och häll över, peta med en gaffel så att fyllningen rinner ner överallt.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter eller tills pajen stannat helt.
  7. Täck över pajen med folie om den får för mycket färg.
  8. Garnera med gryddgrönt, skivad mango och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.