- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Pancetta är ett sorts lättrökt sidfläsk som används mycket i Italien. Här ger det en härligt rökig karaktär till kycklingen. Det kan ersättas med bacon.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º.
Placera en fjärdedel av pancettaskivorna på rad på en skärbräda så att de överlappar varandra längs långsidorna eller två baconskivor. Lägg en kycklingfilé i ena änden, tvärs över pancettaskivorna. Toppa
med 3 salviablad och strö över nymald svartpeppar. Rulla in kycklingen i pancettan.
- Stek kycklingrullarna runt om i olivolja så att de får fin gyllenbrun färg. Pancettan ska bli gyllene och krispig. Lägg över rullarna på en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 10 min tills innertemperaturen är 68°.
- Skaka runt tomaterna i skyn som finns kvar i stekpannan. Stek några minuter tills de är genomvarma. Servera kycklingen med tomaterna och nykokt potatis i bitar blandad med en senapsvinägrett och klippt gräslök.
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar