Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och pastagratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alla kommer att älska denna enkla men mycket läckra pastagratäng med kyckling och krämig ostsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp margarinet i en kastrull på hög värme. Vispa ner mjölet när margarinet börjar tystna och vispa till en tjock pasta.
  2. Sänk värmen och bryn cirka en minut. Vispa ner mjölken lite i taget till en slät sås. Koka upp under vispning och låt sjuda två-tre minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner osten lite i taget tills all ost har smält och såsen är jämn och slät. Ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg pastan i kokande vatten och koka den tio-tolv minuter tills al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka den i den varma kastrullen. Blanda ner såsen, kyckling, majs och persilja. Häll upp i en ugnsfast form som rymmer cirka 1½ liter.
  4. Blanda ströbröd och parmesanost. Strö ett jämnt lager av blandningen över gratängen. Ugnsbaka 20 minuter tills pastan är genomvarm och gyllene. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.