Alla kommer att älska denna enkla men mycket läckra pastagratäng med kyckling och krämig ostsås.
Instruktioner
- Hetta upp margarinet i en kastrull på hög värme. Vispa ner mjölet när margarinet börjar tystna och vispa till en tjock pasta.
- Sänk värmen och bryn cirka en minut. Vispa ner mjölken lite i taget till en slät sås. Koka upp under vispning och låt sjuda två-tre minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner osten lite i taget tills all ost har smält och såsen är jämn och slät. Ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg pastan i kokande vatten och koka den tio-tolv minuter tills al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka den i den varma kastrullen. Blanda ner såsen, kyckling, majs och persilja. Häll upp i en ugnsfast form som rymmer cirka 1½ liter.
- Blanda ströbröd och parmesanost. Strö ett jämnt lager av blandningen över gratängen. Ugnsbaka 20 minuter tills pastan är genomvarm och gyllene. Servera med en grönsallad.
Publicerat den
3 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar