Kyckling- och philadelphiagryta med vitlöksris

Mustig kycklinggryta som blir vansinnigt god tillsammans med vitlöksris samt små klickar av philadelphiaost.

Kyckling- och philadelphiagryta med vitlöksris
Källa: Kristin Lidell
Uppladdad av: lennali
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 hel kyckling
Olivolja eller margarin
Salt
Peppar
1 gul lök
1 vitlök
2 tsk fänkålsfrö
2 tsk torkad oregano
4 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 ½ hönsbuljongtärning
Ca 100 g philadelphiaost

Vitlöksris:
2 vitlöksklyftor
Olivolja
3 dl basmatiris eller vanligt matris
1 tsk salt

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
4210
Sparat:
59

Gör så här

Stycka kycklingen i 6-7 bitar. Stek kycklingbitarna i en stekgryta, hälften åt gången. Salta och peppra. Lägg kycklingen åt sidan.

Hacka all lök. Fräs löken i grytan tills löken är glansig.

Tillsätt kycklingen, fänkålsfrö, oregano, tomatpuré, vatten och buljongtärningar.

Låt kycklinggrytan koka i 40 minuter. Rör då och då.

Tillsätt små klickar med philadelphiaost vid serveringen.

Vitlöksris:
Pressa vitlöken och fräs den i lite olja i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut.

Tillsätt salt och vatten och koka som vanligt.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Cayene
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Kyckling recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader