Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och svampgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldigt god och krämig gratäng som är enkel att göra. Är du rik på svamp och har kantareller i frysen, så blir det supergott. Men det blir även gott med annan svamp. Se till att inte koka pastan för länge, det är bättre att korta koktiden, pastan fortsätter även att tillagas i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men korta tiden ett par minuter. Tärna kycklingen och stek lätt i olivolja i en stekpanna, salta och peppra. Stek svampen i smöret och lägg några av dem åt sidan till garnering. Finhacka vitlöken och skär de soltorkade tomaterna i bitar. Blanda pasta, kyckling, svamp, vitlök, tomater och hackad basilika i en smord ugnsform. Rör samman grädde och riven mozzarella och häll över. Avsluta med riven parmesan och gratinera mitt i ugnen 20-25 minuter. Dekorera med de sparade svamparna och basilikablad strax före servering. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.